Ex Bibliotheca Eugeniusz Zawadzki / A. Bortowski - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1963)
Przedstawia dwie figury szachowe, u dołu napis: Ex Bibliotheca Eugeniusz Zawadzki. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.