Augsburg. (Augsburg : J.J. Brack, Königlich bayrischer Hoflieferant, 1871)
20 reprodukcji fotograficznych przedstawiających Augsburg, ok. 1900 roku.
Blick vom Moritzturm ; St. Ulrichskirche ; Dom ; Herkulesbrunnen ; Augustusbrunnen.
Album w formie leporello.
Data według budowy karty pocztowej i przedstawienia.
Keywords: 1801-1900; 1901-2000; 1901-1914; 1914-1918; 1918-1939; 1939-1945; Augsburg (Niemcy).; Karty pocztowe -- 1870-1914.