Mein Gott! Niemieckie formy emotywne i ich polskie ekwiwalenty typu (o) (PRON/ADJ) Boże!/Boże (PRON/ADJ)! : wybrane problemy leksykograficzne i glottodydaktyczne / Krzysztof Nerlicki. - Nerlicki, Krzysztof
Zakres i treść: wstęp i uwagi terminologiczne, cele badania i metoda, wyniki, objaśnienia znaczeń i kontekstów użycia niemieckich form emotywnych w słownikach jednojęzycznych, wnioski cząstkowe, glosacja niemieckich form emotywnych, glosy w leksykografii, glosy przy formach emotywnych na przykładzie słownika WMSNP, propozycje glos.