Gruß aus Richthof bei Ottomin (Verlag Milautzki & Stock Vorst. Graben 58, 1917)
Przedstawia kościółek w Sulminie i karczmę w nieistniejącym dziś Rychtowie (niem. Richthof), części Sulmina koło Otomina. Włacścicielem karczmy Pod Lipą (niem. Linde) był wówczas wymieniony na pocztówce Ernst Behrendt, ok. 1917 r.