Bibliotheca Marinica Włodzimierz Egiersdorff [E, Grabowski]. - Grabowski, Edward (1904-1966) (1955)
Przedstawia dwoje ludzi na łodzi żaglowej, napis u góry: bibliotheca Marinica, u dołu: włodzimierz egiersdorff.