Kategoria swój-obcy w języku i kulturze regionów na przykładzie społecznego odbioru gwarowych nazw mieszkańców i przybyszy / Beata Duda, Wioletta Wilczek. - Duda, Beata
Słowa kluczowe: kategoria swój-obcy, dyskursywny obraz świata, sterotyp, leksyka gwarowa.