Teka Nieczui : posłanie JMĆ pana Nieczui do małych Polaków i czerwonych Rusinów, a które też i wielcy Polacy na czas sobie czytać mogą, dla zbudowania i dla krotochwili. T. 1 / [Zygmunt Kaczkowski]. - Kaczkowski, Zygmunt (1825-1896) ([s.n.], 1883)
Zarzuty pod adresem Stańczyków: "Dokładny raptularz z kilku posiedzeń, na których owi sławni mężowie roztrząsali położenie Galicyi od czasów konstytucyjnych, a zwłaszcza też zachowanie sie stronnictwa krakowskiego, Stańczykami przezwanego. Teka Nieczui jest jakoby równoważnikiem Teki Stańczyka".