Teka Nieczui : posłanie JMĆ pana Nieczui do małych Polaków i czerwonych Rusinów, a które też i wielcy Polacy na czas sobie czytać mogą, dla zbudowania i dla krotochwili. T. 1 - Kaczkowski, Zygmunt (1825-1896).; Zabieżyna, Adryanna; Imprimerie Vve C. Zabieha (Paryż). (Paryż : [s.n.], 1883)
Zarzuty pod adresem Stańczyków: "Dokładny raptularz z kilku posiedzeń, na których owi sławni mężowie roztrząsali położenie Galicyi od czasów konstytucyjnych, a zwłaszcza też zachowanie sie stronnictwa krakowskiego, Stańczykami przezwanego. Teka Nieczui jest jakoby równoważnikiem Teki Stańczyka".
Nazwa aut. wg Estr.
Nazwa aut. wg: Zarys literatury polskiej z ostatnich lat dwudziestu / przez D-ra Piotra Chmielowskiego. Wyd. 2. - Warszawa, 1886, s. 151. Rec. [w:] Nasi powieściopisarze : zarysy literackie. [Ser. 1] / skreślone przez Piotra Chmielowskiego. - Kraków, 1887, s. 416-417.
Estr. - XIX
Keywords: Pamflety -- Polska -- 19 w; Galicja (region) -- 1867-1918 (Okres autonomii) -- w literaturze; Publicystyka polska -- 19 w