Aleksander Maliszewski - Ballady i romanse : Sztuka w 3 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1955)
Program teatralny premiery 7.05.1955 r. Reżyser: Irma Czajkowska, asystent reżysera: Zbigniew Łobodziński, scenograf: Roman Bubiec, kierownik literacki: Sylwia Janowicz.