Ex Libris Inż. Tadeusza Kałkowskiego / Rudolf Mękicki. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) ([wydawca nieznany], 1931)
W ozdobnym obramowaniu most nad rzeką, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Inż. Tadeusza Kałkowskiego. Pod wyobrażeniem ryte nazwisko autora i rok.