Ratusz Gł[ówny] w odbudowie, moment ustawienia na wieży statuły [!] Króla Zygmunta III [!] - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk, 1945)
Przedstawia moment ustawienia na wieży Ratusza Głównego statui Zygmunta II Augusta, 1950 r. listopad.
Tyt. główny i data na pierwszej karcie teki, tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie