X. Hugo Kołłątaj - Piwarski, Jan Feliks (1794-1859).; Głowacki, Jan Nepomucen (1802-1847). (Warszawa, 1850)
Przedstawia Hugo Kołłątaja w popiersiu, głowa nieznacznie w prawo.
Data wydania na podstawie działalności autora oraz cytowanej bibliografii.
Pod portretem po lewej: Głowacki rysował w Krakowie; po prawej: J. F. Piwarski lit w Warszawie.
Pod kompozycją poniżej tytuł oraz daty zycia portretowanego: 1750 1812.
Katalog portretów osobistosci polskich i obcych. T. 2 / Biblioteka Narodowa. - Warszawa 1992
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska