[Afisz. Incipit:] Zakład Doskonalenia Rzemiosła dawniej Naukowy Instytut Rzemieślniczy w Gdańsku ogłasza zapisy na 3 miesięczne kursy ... w rzemiosłach szewskim i fryzjerskim. ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o kursach.