VI Wystawa Malarstwa Grafiki I Rzeźby "Przeciw Wojnie Majdanek 79" / Józef Markiewicz-N. - Markiewicz, Józef (1913-1991) ([M. W.], 1979)
Medal okolicznościowy. Na awersie: siatka geograficzna, trójkąt z napisem Lublin. W otoku napis: VI Wystawa Malarstwa Grafiki I Rzeźby : Przeciw Wojnie Majdanek 79. Na rewersie: pośrodku para - mężczyzna i kobieta z uniesionymi do góry rękami na tle siatki geograficznej, po bokach daty 1939 - 1945. U góry, w otoku z drutu kolczastego napis: Pax.