Przysięga młodych nauczycieli / Włodzimierz Nieżywiński fotoreporter. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1979)
Przedstawia nauczycieli składających przysięgę zawodową w przestrzeniach Muzeum Narodowego w Gdańsku, 15. 10. 1979 rok.