Ex Libris Marii Pleśniarskiej / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1958)
Przedstawia tańczącą parę - diabła i dziewczynę, napis u dołu: Ex Libris, z lewej strony: Marii Pleśniarskiej, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.