17 grudnia 1955 roku jubileuszowy koncert symfoniczny Cz. Zborowski. - Zborowski, Czesław ([s.n.], 1955)
Plakat inf. o koncercie w z okazji 10-lecia Państwowej Opery i Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku.