Ex Libris Josef Lenze - Beier, Ottohans (1892-1979).; Lenze, Josef (1886-1976). (1973)
Mężczyzna przemawiający z mównicy, za nim w tle plansze z rysunkami architektonicznymi, na całej płaszczyźnie różne słowa w języku francuskim. U dołu napis: Ex Libris Josef Lenze. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie nazwisko artysty. Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w