Ex Libris Ph. Mr. M. Helcelet [V. Röhling]. - Röhling, Vladislav (1878-1949) (1929)
W prostokąt wpisany okrąg, w którym znajduje się leżąca na otwartej książce czaszka ze szpadą w zębach i w błazeńskiej czapce na głowie, obok stoi klepsydra, niżej napis: Ex Libris. Pod wyobrażeniem napis: Ph. Mr. M. Helcelet.