Ex Libris Ph. Mr. M. Helcelet - Röhling, Vladislav (1878-1949).; Helcelet, Mojmir (1879-1959). ([S.l., 1929)
W prostokąt wpisany okrąg, w którym znajduje się leżąca na otwartej książce czaszka ze szpadą w zębach i w błazeńskiej czapce na głowie, obok stoi klepsydra, niżej napis: Ex Libris. Pod wyobrażeniem napis: Ph. Mr. M. Helcelet.
Na odwrociu nazwisko aut. Data wg działalności aut.