Zielona wyspa w XXI-wiecznym pisarstwie polskim : (mity, stereotypy i antidotum na nie) / Oksana Weretiuk. - Veretûk, Oksana
Słowa kluczowe: Irlandia, literatura podróżnicza, stereotypy narodowe, kolonializm.