[Żołnierze i chłopiec] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia chłopca idącego lasem pomiędzy dwoma żołnierzami.
Tytuł nadany wedlug treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu sygnatura autora: KGorski.
Na odwrocie ołówkiem: "Pod Raszynem" i "Oryginał".
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.