[Zaczarowane koło] Młynareczka Chodźwa z sobą do taneczka. (Sal. mal. polsk., 1900)
Przedstawia scenę z dramatu "Zaczarowane koło" Lucjana Rydla, podpisaną cytatem: Młynareczka Chodźwa z sobą do taneczka. .