[Portret Johannesa Maiora]. - Dürr, Johann (1600-1663) ([Niemcy], 1645)
Portret w owalu wypełnionym łacińską inskrypcją na temat portetowanego. Portret to postać mężczyzny ujęta w pólpostaci, zwrócona w prawo, w lewej ręce trzyma on księgę. W górnej czesic pola kompozycji informacja o datach urodzenia i śmierci portretowanego. Pod polem kompozycji łaciński czterowiersz.
Miejce wydania na podstawie działalności autora.
W dolnej częsci pola kompozycji informacja o autorze pracy.
Keywords: Grafika niemiecka; Miedzioryt