Ex Libris Czesława Żyłowskiego [Mirosław Grygułło]. - Grygułło, Mirosław (1925-1963) (1960)
Przedstawia na pierwszym planie przewrócony hełm, w głębi samolot pikujący nad ruinami miasta, u góry herb Warszawy i napis: Ex Libris, wokoło wyobrażenia półkoliście napis: Czesława Żyłowskiego.