Festung Silberberg. ([Eduard Pietzsch und Comp], 1842)
Przedstawia Twierdzę Srebrną Górę. - na dalszym planie po prawej. Pośrodku kompozycji widok wsi Srebrna Góra. Zmierzają do niej męzczyzna i chłopiec, idący polną drogą. Sztafaż roślinny wokół.