Danzig Jopengasse mit Marienkirche / Photogr. v. Gottheil & Sohn. (Verlag W. F. Burau, 1905)
Przedstawia ul. Piwną w Gdańsku, w głębi widoczny Kościół Mariacki, na pierwszym planie zabytkowe przedproże.