Perspektywa jako "forma symboliczna" - Panofsky, Erwin (1892-1968).; Jurkowlaniec, Grażyna; Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego (Warszawa : Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, 2008)
Podręcznik akademicki.
Tytuł oryg.: Die Perspektive als "symbolische Form".
Keywords: Sztuka -- filozofia; Perspektywa; Proporcje (sztuka).; Znaki i symbole -- w sztuce; Przestrzeń (filozofia).