Dyskryminacja w stosunkach wewnętrznych według prawa wspólnotowego - Szpunar, Maciej (2000)
Istnienie "elementu wewnątrzwspólnotowego". Kompetencja Trybunału Sprawiedliwości. Dyskryminacja w stosunkach wewnętrznych na tle innych przepisów traktatu. Dyskryminacja w stosunkach wewnętrznych i sposoby jej eliminacji. Obejście prawa.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej; Dyskryminacja; Artykuł z pracy zbiorowej