[25 lat Politechniki Gdańskiej] - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1970)
Przedstawia uroczystość 25-lecia Politechniki Gdańskiej, na zdjęciach rektor uczelni Janusz Staliński, Henryk Śliwowski wojewoda gdański, profesorowie i studenci politechniki, 1970 rok.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Data według przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Politechnika Gdańska -- 1945- -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk