Gdańsk 1945 Nad Motławą - Bułhak, Jan (1876-1950). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia spalone kamienice nad Motławą, pomiędzy Mostem Zielonym a Mostem Krowim, widoczna zniszczona Brama Krowia, 1945 r.
Tyt. główny, data i autor odręcznie na okładce albumu, tyt. zdjęcia pod zdjęciem.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie