Rzym red. nacz. Andrzej Koziara ; koncepcja Paweł Słowiakowski ; narrator Mikołaj Klimek. - Słowiakowski, Paweł; Klimek, Mikołaj (1972-2020) (Tropami Tajemnic, 2003)
Na płycie kategorie : wiedza, film (pełna wersja filmu dokumentalnego o mieszkańcach imperium), quiz filmowy, Gra.