Gdańsk : Kaplica Królewska, herb Sobieskiego / Artysta fotografik Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1960)
Przedstawia kartusz z herbem Rzeczpospolitej za panowania króla Jana III Sobieskiego nad portalem głównym Kaplicy Królewskiej w Gdańsku, około 1970 roku.