"Szkoła należy do państwa, a nie do Kościoła" : między polityką wyznaniową a oświatową Władysława Gomułki / Monika Wiśniewska. - Wiśniewska, Monika (zakonnica)
Słowa kluczowe: Polityka oświatowa, polityka wyznaniowa, edukacja, PRL, Władysław Gomułka, Ministerstwo Oświaty, laicyzacja.