Ex Libris Mgr J. Rappe / T. Ż. - Żurowski, Tadeusz Roman (1908-1985) ([wydawca nieznany], 1939)
Półka z książkami obok wazon z tulipanami, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Mgr J. Rappe. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf autora i data.