[Afisz. Incipit:] Dla uczczenia Święta Odrodzenia dnia 22 lipca ... odbędzie się Koncert ... w wykonaniu zespołu baletowego "Wesele w Ojcowie" ... (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1952)
Afisz informujący o koncercie z udziałem orkiestry Państwowej Filharmonii Bałtyckiej, solistów, chóru i baletu Studia Operowego na Stadionie "Budowlanych" we Wrzeszczu. Dyrygenci: Zygmunt Latoszewski i Zdzisław Bytnar. W programie: Chopin - Polonez A-dur, Moniuszko Arie z opery Halka, wyjątki z opery Straszny Dwór, Sonety Krymskie.
Keywords: Opera Bałtycka (Gdańsk); 1901-2000; 1945-1989; Życie artystyczne; Gdańsk (woj. pomorskie); Afisz