Ex Libris Leona Prawdzica / Jan Panteluk. - Pantelûk, Ìvan Grigorovič (1913-1992) (1961)
U dołu otwarta książka, wyżej cyrkiel i fragment krajobrazu, u góry napis: Ex Libris Leona Prawdzica. Sygnatura artysty monogram IP w obrębie kompozycji.