[Dusza] / KGorski. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia młodą kobietę w czerni, stojącą pośród łąk i nad rzeką nad grobem z krzyżem. W tle na niebie unosi się duch długowłosej kobiety, której towarzyszy łania.