Podręcznik do kobiet : 100 felietonów (niemal) feministycznych / Marek Kusiba ; wstęp Edward Zyman. - Kusiba, Marek (1951- ). (Kusiba, Marek (1951- ). Żabką przez Atlantyk, 2011)
Wybór felietonów zamieszczanych w nowojorskim "Przeglądzie Polskim" - dodatku kulturalnym do "Nowego Dziennika".