Ex Libris Josef Kučera / JAŠ. - Svengsbír, Jiŕí (1921-1983) ([wydawca nieznany], 1944)
Stosik książek, obok dzban z kwiatami, w głębi obraz, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Josef Kučera. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty.