Świadectwo u podstaw tożsamości Kościoła w pismach Sługi Bożego ks. Franciszka Blachnickiego - Knop, Tomasz (2004)
1. Świadectwo u źródeł Kościoła. 2. Świadectwo - postawa nowego człowieka. 3. Świadectwo w Kościele i świadectwo Kościoła.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Witness at the foundations of the Church in the writings of Fr. Franciszek Blachnicki.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Blachnicki, Franciszek -- (1921-1987); Eklezjologia; Wiara; Teologia katolicka; Świadectwa wiary; Artykuł z pracy zbiorowej