Ex Libris Dr Karl Dichtl / Toni Hofer. - Hofer, Toni (1903-1979) ([wydawca nieznany], 1979)
Na tle półki z książkami monogram wiązany KD opleciony przez węża, obok klepsydra, niżej napis: Ex Libris Dr Karl Dichtl. Sygnatura artysty litera H. w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.