Ex Libris Dr Karl Dichtl - Hofer, Toni (1903-1979).; Dichtl, Karl. ([Linz] : [wydawca nieznany], 1979)
Na tle półki z książkami monogram wiązany KD opleciony przez węża, obok klepsydra, niżej napis: Ex Libris Dr Karl Dichtl. Sygnatura artysty litera H. w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, data i miejsce wydania według działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Austria -- 1945-1990.