Zabytki chrześcijańskiej kultury dawnej Rusi i ich znaczenie teologiczne / Anatolij (Kuzniecow) ; tłumaczenie z jęz. rosyjskiego ks. Bazyli Roszczenko. - Kuznecov, Anatolij Borisovič (1930-2014)
1. Spuścizna cyrylo-metodiańska na Rusi. 2. Specyfika staroruskiej myśli teologicznej. 3. Zabytki literackie. 4. Sztuka cerkiewna.