Dr Josef Berlek : Nicht Wünschelrute Nicht Alraune Die Beste Zauberei Liegt In Der Guten Laune / Hofer. - Hofer, Toni (1903-1979) ([wydawca nieznany], 1979)
W obramowaniu z napisem: Nicht Wünschelrute Nicht Alraune Die Beste Zauberei Liegt In Der Guten Laune Dr Josef Berlek stojący na podeście schodów, przed drzwiami z napisem: Arzt nagi chłopczyk, niżej butelki z lekarstwami i strzykawka. W dolnej części przedstawienia siedzący nad wodą chłopczyk z wędką w ręku, świecące słońce, po drugiej stronie rzeki stoi smok. Sygnatura artysty monogram th w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.