[Sprzedawca kołder] - Sokołowski, Jakub (1784-1837). ([Warszawa], 1818)
Przedstawia, z profilu, sprzedawcę kołder wędrującego z kosturem w ręku i kołdrami zarzuconymi na ramię.
Tytuł nadany przez katalogującego wg treści kompozycji.
Data powstania według działalności autora.
Miejsce powstania według działalności autora.
Pod kompozycją po lewej wygrawerowane: Sokołowski f. Poniżej, przez środek, grawerunek: Kołdry, Kołdereczki, Kołderki!
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w