Ex Libris Tadeusza Mojmira / Witold Korski. - Korski, Witold (1918-2003) (1945)
Pod drzewem na ściętym pniu dębu siedzący Satyr a przed nim siedzi naga kobieta, u dołu napis: Ex Libris Tadeusza Mojmira. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.