Antygona, Hamlet, Tobiasz dla Teatru Społecznego / Juliusz Osterwa ; wstęp, oprac. i red. Ireneusz Guszpit i Dariusz Kosiński. - Osterwa, Juliusz (1885-1947) (Dramat, Teatr, 2007)
Sceniczne opracowania Antygony, Hamleta i starotestamentowej Księgi Tobiasza.