Antygona, Hamlet, Tobiasz dla Teatru Społecznego - Osterwa, Juliusz (1885-1947).; Guszpit, Ireneusz (1951- ).; Kosiński, Dariusz (1966- ).; Sophocles (496-406 p.n.e.).; Shakespeare, William (1564-1616).; Uniwersytet Wrocławski. Wydawnictwo (Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2007)
Sceniczne opracowania Antygony, Hamleta i starotestamentowej Księgi Tobiasza.
Indeks.
Streszcz. ang.
Keywords: Sophocles -- (496-406 p.n.e.). -- inscenizacja; Shakespeare, William -- (1564-1616). -- inscenizacja; Biblia. -- komentarze