[Gartenhaus Pelonken] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1902)
Pawilon ogrodowy przy ul. Polanki w Gdańsku-Oliwie.
Tyt. i data na podst. cytowanej bibliogr., dopis sprzed 1945 roku na interfolium 3r po s. 71.
Miejsce wyd. na podst. życiorysu autora.
Schwarz, Friedrich, Danzig im Bilde, Danzig 1913
Keywords: Oliwa (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce